Egy logó, egy történet.

Egy logó, egy történet.


A vállalkozásom logójának rövid története
az első webdesign tanfolyamnál kezdődött, induláskor választani kellett egy tetszőleges domain nevet. Kicsit se volt könnyű feladat. Első körben a saját nevemen gondolkodtam, benne a design szóval, de erről hamar letettem. Majd következett egy hosszas szójáték a design, a webes szavakkal. Később a webes, a leges, a leges legjobb szavak kombinációjából született meg a webesleges név. Kicsit fura szópáros, de minél többet ismételgettem, annál jobban tetszett. Megvolt a tökéletes név, így nekiállhattam a logóm elkészítésének. Akkoriban webdesignnal és grafikai tervezéssel foglalkozó vállalkozást szerettem volna indítani, a webesleges szó mellett erre utaló szavakban is gondolkoztam. kreatív műhely vagy creative design párosítást találtam a legjobbnak, de végül a webesleges creative design páros mellett döntöttem.


Első körben kizárólag betűket tartalmazó megoldásban gondolkoztam, teljesen kiírva, vagy csak a webesleges kezdőbetűit alkalmazva és mellé kiírni a creative design szavakat. Nem volt könnyű feladat. A betűk kombinálása közben gondolkoztam el azon, hogy mi lenne, ha a WL betűket alakzatként hoznám létre, formáznám meg. Így született meg a WL „kis téglalap” elemenként létrehozva, variálva, összeségében jól kivehető lett benne a két kezdőbetű.


Megnéztem keretezve is, félig nyitott keretben egész jól nézett ki, egy picit elforgatva a sarkára állítva még jobb lett. Ezt tovább nem is bántottam így hagytam, már csak a színek voltak hátra. Két színben biztos voltam, ez a kék és a piros bizonyos árnyalatai, a kiegészítő szavak maradtak feketék. Színek variálásánál ügyeltem, hogy kivehető,felismerhető legyen a két kezdőbetű, így született meg a jelenleg is használt színkombináció és végeredményként így jött létre egy kombinált logó.


Későbbiekben egy kisebb „ráncfelvarrást” ejtettem meg a logómon, a WL alakzaton a körvonalat kivettem, frissítettem a betűtípust, a keret szabad végéit egy tollhegyet formázó alakzattal egészítettem ki. Ezzel is utalva a grafikai vonalra. Röviden és velősen ennyi lett volna a Webesleges Creative Design logójának története.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Verified by MonsterInsights