A kreativitás születése, avagy az én történetem.

A kreativitás születése, avagy az én történetem.

Történetem a középiskolás évekkel kezdődik, ez az időszak, ahol elkezdődött egy komolyabb érdeklődés a számitástechnika iránt. Autodidakta módon belemerültem a számitástechnika számomra még homályos világába, rengeteg szakkönyvet és újságot bogarászva. Emlékszem hatalmas siker volt számomra egy működőképes számitógépet összerakni, W98-cal életre kelteni.



Később egy kalandos időszak következett a videószerkesztők és képszerkesztők világába. A képszerkesztés jobban megfogott, ekkor ismertem meg Photoshopot, pontosabban a CS2 9.0 verzióját, szeretem volt első látásra. Kezdeti kezelési nehézségek és bakik közepette, egyre jobban kezdtem magam kiismerni, több lehetőséget látni benne. Kezdetleges képszerkesztésekkel, béna fotó manipulációkkal kezdtem, de ez csak egyre jobb lett.  Akkoriban ebben a témában kevés anyag volt fellelhető a világhálón, de amit találtam az számomra bőven elég volt. 

2008-ban elvégeztem egy Multimédia -fejlesztő szakképzést, ami megerősített abban, hogy érdemes tovább lépnem, fejleszteni magam.  2014 és 2018-ban az OWT (Online Webdesign tanfolyam) kompakt, illetve a prémium kurzusait végeztem el, számomra egy kicsit még ismeretlen világ nyílt meg előttem, a webdesigner szakma alapjait tanulhattam meg. Ekkor született meg bennem a Webesleges Creative Design név. Több kisebb kurzust is elvégeztem, főleg grafikai tervezés, kiadványszerkesztés Photoshop, WordPress, témakörben. Ismerősöktől több pozitív véleményt, biztatást kaptam szuper, amit csinálok, érdemes lenne ezzel foglalkoznom. Főleg ismerős körökben végeztem kisebb grafikai, képszerkesztési munkákat. 1997 óta aktív hivatásos tűzoltóként ez egy nagyon jó stresszoldó tevékenység, imádok kreatívodni, ami a mai napig részemről töretlen. 

Ebben az időszakban találtam magam szembe egy új hobbival a fotózással. Régebben is szerettem fotózni, de az inkább csak kattintgatás volt. Több kezdő/ haladó tanfolyamot is elvégeztem, imádtam minden percét, kialakult bennem egy új látásmód, az objektíven keresztül egy új világ tárult elém.
A webdesign vonalat ekkor egy kis időre hanyagoltam.

 

 

Később egy olyan időszak következett, ahol is nem tudtam mihez kezdjek, mit szeretnék a megszerzett tudással. Olyan voltam, mint egy elakadt kocsi, aminek a kereke csak egyhelyben forog. Voltak terveim, elképzeléseim, de valahogy nem mertem nagyot lépni. A nagy áttörés 2021 októberében következett be, amikor is jelentkeztem az Online Webdesign Tanfolyam 7 napos Kreatív Biznisz Futamára. Itt kaptam meg azt a kezdő lendítő rúgást, amire mindig is vágytam. Nagyban segített abban, hogy merjem vállalni önmagam és kilépni a komfortzónámból, elhagyni a csigaházam. Mindemellett egy nagyszerű, egymást támogató közösséget ismerhettem meg. Ezt a lendületet nem akartam veszni hagyni, a futamot felcseréltem építésre, tovább léptem a
3 hónapos Kreatív Biznisz Építés workshopra, ahol a megszerzett információk, tudásanyag birtokában fokozatosan építettem fel a leendő, kezdő vállalkozásomat, amivel sikeresen el is indultam, Webesleges Creative Design néven, ezzel egy nagy álmom vált valóra. Elérhetővé vált a weboldalam, közösségi médiában fokoztam a jelenlétem, szeretnék egyre több hasznos információt megosztani a követőimmel.  

Visszagondolva egy nagyszerű döntés volt részemről, hogy jelentkeztem a futamra és később az építésre, lehet azóta még mindig céltalanul toporognék. Megismerhettem egy nagyszerű inspiráló, egymást segítő kis közösséget, olyan mint egy igazi nagy család. Útjaink nem váltak el, a mai napig tartjuk a kapcsolatot, segítjük egymást.

 


Jelenleg egy Designer Karrier Auditon veszek részt, ahol Tóth Zsuzsanna senior webdesigner, vezető oktató segítségével próbáljuk a kezdő vállalkozásom gyenge pontjait felmérni, stabilabb alapokra helyezni, meglévő hiányosságokat javítani, pótolni. Izgalmas időszakkal a hátam mögött egy még izgalmasabb időszakra készülök, vállalkozásomat szeretném sikeresen menedzselni, szolgáltatásaimat még több vállalkozással megismertetni. A tanulás számomra soha nem ér véget, folyamatosan fejlesztem képzem magam, keresem a fejlődési lehetőségeket.  

Remélem neked is segíthetek majd.  Köszönöm, hogy elolvastad.  

 

Verified by MonsterInsights